*Nettavisen* Nyheter.

I Roma spiser de «slowfood»

Foto: Slowfood.com

Som en motvekt til den amerikanske fastfoodkulturen spiser italienerne «slowfood».

06.06.10 20:05

Det er noe eget med italienere, ikke minst landets myndigheter kan man si mye om. Men uansett politiske meninger synes vi det er både positivt og kreativt at de rett ved fantastiske Piazza di Spagna driver myndighetene vinbar! Ta et besøk neste gang du er i Roma, du vil ikke angre.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Palatium Enoteca Regionale
Etter sigende er Palatium verdens første offentlig drevne vinbar. Dette er ikke noen nyåpnet vinbar, siden den har vært drevet i lokalitetene like ved Piazza di Spagna siden 2004. Men nå etter seks års drift kan vi trygt si at det er en suksess. Det er regionen Lazio, som inkluderer byen Roma, som står bak satsingen. Hensikten er naturligvis å promotere Lazios produsenter og deres produkter. Og det er så herlig befriende at myndighetene tilbyr en stilig bar og restaurant med nærmere 200 forskjellige viner og alt hva hjertet kan begjære av mat og godsaker, fra sjokolade til olivenolje.

Finn reisetips om Roma hos Reiseplaneten.

En kulinarisk reise
Palatium er ikke en kjedelig offentlig bar og restaurant. Nei, den er regnet blant Romas aller beste, og den er både stilig og futuristisk i stilen. Palatiums chef heter Severino Gaiezza og har nå vært knyttet til restauranten i mer enn tre år. Med klassiske oppskrifter geleider han deg gjennom Lazios mat og mange viner. Du kan selvsagt kjøpe med deg produkter hjem, de er perfekte som gaver. Du får også tilgang til oppskrifter på en rekke retter fra Lazio. Ypperlig når du skal lage mat hjemme ved en senere anledning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: enotecapalatium.it

Slow Food
Som en motvekt til den amerikanske fastfoodkulturen og som protest mot masseproduksjon og industrialisering av landbruket, og ikke minst for bevaring av egne mattradisjoner, ble den internasjonale non-profit organisasjonen Slow Food etablert i Italia. Etableringen skjedde så tidlig som i 1986. Palatium er et naturlig samlingspunkt for Slow food og byr ofte på gastronomiske festkvelder i tillegg til alle andre dagers nytelse av lokale mattradisjoner. Kanskje er det mulighet for smaksprøver når du er i Roma neste gang?

Les mer om Roma og hent gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

3 gode slow food restauranter i Roma

Da Armando al Pantheon
En sentralt lokalisert Trattoria i Roma. Atmosfæren er vennlig og menyen byr naturlig nok på tradisjonell romersk mat. Forsøk Pasta alla Gricia. Prisene ligger sånn omtrent midt på prisskalaen. Adressen er Salita Dei Crescenzi 31, like ved Pantheon.

Osteria del Velodromo Vecchio
I gaten Via Genzano 139 et godt stykke sørøst for sentrum av Roma finner du denne osteriets som regnes for å være en av de aller beste i hele byen. God mat og svært bra service gjør at utlegget til drosjen for å komme hit og tilbake igjen, føles som en meget fornuftig investering. Mer valuta for pengene er vanskelig å finne, uansett by du besøker.

Dal Cavalier Gino
Like ved parlamentet, i gaten Vicolo Rosini nummer 4 ligger en Trattoria som hver dag byr på en ny spesialitet av romersk mat, og det til en hyggelig pris. Favoritten er pasta med Salsiccia og Zucchini. Bare husk at denne restauranten ikke aksepterer kredittkort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.