Gå til sidens hovedinnhold

I samlet flokk til ny brakkehverdag

4. januar innledet Bjørnsletta og Øraker skoler et samboerskap som skal vare fram til nye Bjørnsletta skole åpner i 2014.

BJØRNSLETTA/ØRAKER: – Jeg synes dette er en kjempestart på det nye året, sier elevrådsrepresentant Birgitte Lie (13) ved Øraker skole.

Onsdag morgen, 4. januar, kom 150 elever fra naboskolen Bjørnsletta gående i samlet tropp til Øraker, hvor de skal ha undervisning i paviljonger mens nye Bjørnsletta skole bygges.

Glade for flytting

– Vi gleder oss til å se de nye brakkene, sier Frida Røvik, som sammen med Mathias Dehli Klev er elevrådsleder ved Bjørnsletta skole.

Også Dehli Klev ser lyst på å tilbringe sitt siste ungdomsskoleår i paviljongene ved Øraker skole. Han forteller at elevene forlater det gamle skolebygget med glede.

– Vi hadde dårlig luft og dårlige doer. Alle fasilitetene var i grunn dårlige, sier Dehli Klev.

Vennlig rivalisering

Elevrådene ved de to skolene har møttes ved flere anledninger før flyttingen.

– Vi vil samarbeide om enkelte ting, men vi forblir to forskjellige skoler, sier Røvik.

For å knytte de to skolene tettere sammen sosialt, har elevrådene blant annet snakket om å arrangere en felles turnering. Den vennlige rivaliseringen mellom de to naboskolene kommer dermed til syne.

– Det blir skole mot skole i turneringen, er elevrådsrepresentantene fra begge skolene enige om.

Ulike forventninger

– Jeg tror det blir spennende for Oslos minste skole å komme inn i et større miljø, sier Siv Lande, rektor ved Bjørnsletta skole.

Rektoren forteller at elevene har vært fulle av forventninger før flyttingen.

– Noen synes det bare er spennende, mens andre er litt engstelige, sier Lande, som ser fram til et godt og konstruktivt samarbeid med naboskolen de neste to og et halvt årene.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant