*Nettavisen* Nyheter.

I september kan du ...

Gutten og gullfuglen er jubileumsforestilling på Hålogaland teater. Foto: (Hålogaland teater)

... dra på eplefest, feire teaterjubileum og oppdatere deg på design og mye annet.

24.08.11 11:44

HTML EMBED

... nyte kammermusikk i TRONDHEIM

19.–25. september
Kammermusikk er ikke bare Mozart-mimring for gamle musikklærere, og de siste årene har Trondheim kammermusikkfestival bevist at det er mulig å nå ut til et bredt publikum.
– Trondheim kammermusikkfestival er ingen liten festival lengre. Den har blitt en betydningsfull festival på den internasjonale musikkalenderen, og noe som enhver musiker vil ønske å være en del av, sier den australske komponisten Brett Dean til festivalens programmagasin.
Dean er en av verdens største samtidskomponister og elleve av hans verk skal spilles under årets festival. I tillegg vil publikum kunne få med seg blant annet Hagen Quartet, jazzkvartetten Come Shine, David Hansens kastratsang i Stiftsgården, gårdsfest på Lade, barnedag på Ringve og litterær aften i Dokkhuset.
> www.kamfest.no

... plukke epler i SAUHERAD

23.–25. september
Som én av landets mest epleproduserende kommuner arrangerer Sauherad kommune årlig Norsk eplefest i innhøstingsmåneden september. Det blir blant annet kåring av Norges beste eplemost og utdeling av årets gulleple.
> www.eplefest.no

... oppdatere deg på design i OSLO

3.–4. september
Vil du få med deg det siste innen norsk møbel-, interiør-, tekstil- og belysningsdesign, bør du ta turen til hovedstaden denne helga. 155 utstillere viser nyhetene sine i 38 ulike lokaler rundt i byen og gratisbusser tar deg med fra sted til sted.
> www.designerssaturday.no

... nyte ålreite dyr på GOL

23.–25. september
Fårefestivalen på Gol hyller sauen med mange fårete opplevelser. Du kan lære om toving og ølbrygging, spise helstekt lam, få med deg fårete underholdning og selvfølgelig hilse på de myke, ålreite dyra.

... fråtse i film HONNINGSVÅG

14.–18. september
Vesle Honningsvåg inviterer til Nordkapp filmfestival. Byen med knappe 2500 innbyggere fylles opp av både filmkjendiser og filminteresserte når de viser store og små filmer fra hele Europa.
> www.nordkappfilmfestival.no

... kjenne på din indre bonde i SELJORD

9.–11. september
Dyrsku’n er Norges største landbruksmesse, og fra hele Sør-Norge kommer folk med husdyra sine, men det er også mattradisjoner, husflid, underholdning og kulturinnslag på messa.
> dyrskun.no

... spise deg mett i BERGEN

9.–11. september
Spennende produsenter fra gårder i Hordaland og Sogn og Fjordane møtes på Bryggen i Bergen for å vise hva de er gode for på Bergen matfestival. Årets sjømatkokk skal også kåres.
> www.matfest.no

... feire teaterjubileum i TROMSØ

27.–30. september
Hålogaland teater feirer 40 år og feirer med en av sine klassiske oppsetninger, «Gutten og Gullfuglen», som er basert på norske folkeeventyr og samisk mytologi. Stykket er på turné i Nord-Norge fram til 22. oktober.
> www.ht.tr.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag