RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I storm på Kilimanjaro

Sist oppdatert:
De sju nordmennene som var med Jarle Trå på Kilimanjaro, ble overrasket at et forferdelig uvær på toppen av fjellet.

- Det var som å være på Finse en uværsdag i januar, skriver Jarle på sin hjemmeside. Det var det verste været på det 5.895 meter høye fjellet på to år.

Han hadde med seg Audny Fremming, Lajla Selland, Helen Murray, Thomas Pettersen, Cato Brænden, Anna-Marie Haugen og Kristina Paltén på sin tredje tur til Kilimanjaro for året.

Kristina var den eneste som klarte å ta seg bort på selve topp-punktet – som heter Uhuru Peak. Resten stoppet på Stella Point på kraterkanten.

- Mange andre ekspedisjonar snudde lenge før oss. Selv guidene er overraska over uværet. Kili er kjent for sitt stabile fine vær. Alle er i fin form og svært glade for at vi i alle fall nådde Stella Point - vi får sertifikat for å ha nådd Afrikas tak.

- Den fantastiske utsikten fra kraterkanten var redusert til et par meters snødrev. Flere var så nedkjølt at det ikke var forsvarlig å gå de siste metrene bort til skiltet som markerer høyeste punkt, sier Jarle videre.

Gjengen kom seg trygt ned av fjellet i løpet av søndagen. Da de passete Barafu, så de at mange telt var totalt ødelagt av stormen. Nå vente rnoen dager med stille og rolig safari på savannene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere