*Nettavisen* Nyheter.

I ti år har Kyrre stått i veien - nå er han millionær

MILLIONÆR: Etter ti års kamp om perletomten hans på sydspissen av Tromsøya er kampen over. Tromsø kommune betaler Kyrre Løvoll fra Storslett 1,5 millioner kroner for eiendommen. Foto: Knut-Eirik Lindblad

Solgte tomt på sydspissen av Tromsøya til kommunen for 1,5 millioner kroner.

- Jeg er veldig fornøyd. Nå blir det ikke noe mer støy om turstien, og saken er ute av verden, sier den «nybakte millionæren» Kyrre Løvoll fra Storslett til Nordlys.

- Var det kjøpsummen som til syvende og sist var utslagsgivende?

- Ja, det var det. Vi har kommet fram til en frivillig avtale, og jeg er glad for at byens befolkning kan få utnytte plassen.

Tromsø kommune betaler også alle advokatutgifter i forbindelse med eksproprieringsvarsler, dokumentavgift og tinglysningsgebyr.

- Vi måtte strekke oss

Onsdag valgte byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) å offentliggjøre en gladnyhet for hele Tromsøs befolkning. Etter ti år med kamp om tomten som runder sydpissen på Sør-Tromsøya kan endelig den meget omdiskuterte turstien ferdigstilles. For å ro i land en frivillig avtale med grunneier Løvoll betalte Tromsø kommune 1,5 millioner kroner for de siste 270 meterne tursti.

- Jeg synes vi skal glemme historien, og fokusere på dagens nyhet som kommer hele befolkningen til gode. Torsdag godkjennes kjøpet av byrådet og arbeidet settes i gang umiddelbart. Vi håper dermed promenadeveien står ferdig en gang i høst, sier Hilmarsen til Nordlys.

- Kunne dere ikke bare betalt 1,5 millioner kroner for ti år siden og fått saken ut av verden?

- Hva som har skjedd før vil ikke jeg uttale meg om, men vi måtte strekke oss litt for å det til. Uansett er dette en riktig pris for ettertiden. Det er utrolig vakkert her og nå kan alle få fullt utbytte av området, fortsetter Hilmarsen.

Rådgiver i ti år

Det var i mai Løvoll og kommunen satte seg ned rundt forhandlingsbordet for å finne en endelig løsning. Siden da har det gått radig. 25. juni underskrev Løvoll salgsavtalen.

- Jeg har bistått Kyrre siden 2004, og er ekstremt glad for denne løsningen. Ekstra hyggelig er det at den ble frivillig. Mange har unngått å bruke stien siden det er knyttet så mye konflikt til den, men nå er alt det over, sier Løvolls rådgiver Yngve B. Lyngh.

I planene til kommunen ligger det en sammenhengende promenade fra sentrum og hele veien rundt til Telegrafbukta, og i alle reguleringsplaner må en slik turvei være inkludert.

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag