Gå til sidens hovedinnhold

I Trøndelag har det snødd opptil 35 cm de siste dagene

Vinteren er absolutt ikke over i denne landsdelen.

Det har vært mye nedbør i Trøndelag denne helgen, og i Oppdal har det vært tidenes største snøfall i mai. På tre døgn har det falt 31 cm snø ved målestasjonen Ångårdsvatnet i Storlidalen, skriver Adressa. Den tidligere mairekorden samme sted var 22 centimeter snø fra 26. til 27. mai 1990, skriver avisen.

Samleside: Les alle saker om været her.

Meteorologisk institutt har også sendt ut farevarsel. De advarer om vanskelige kjøreforhold og mye snø.

Det er i høyere strøk av Trøndelag at hele eller deler av nedbøren har kommet som snø. Hele elleve målestasjoner i fylket har registrert store snømengder denne helgen.

Les værvarselet fra yr.no her.

I Kluksdal på Meråker økte snømengden fra 8 til 33 centimeter, fra lørdag morgen til søndag morgen. Det er også ny maikrekord, skriver Adressa (bak betalingsmur). Snøfallet denne helgen er faktisk såpass unikt at det er vinterens største snøfall i området.

Les også: Meteorologen med sjokk­nyheter: – Uforsvarlig å kjøre med sommerdekk i morgen

Ifølge Storm var Meråker det våteste stedet i landet i dag klokken 08.00 med 12,7 millimeter nedbør. Det blir imidlertid ikke like vått de neste dagene.

- Det vil fortsette å snø i perioder, til og med tirsdag, men bygeaktiviteten vil avta. Det verste er over, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Roar Teigen, til Nettavisen.

Han kan også melde om varmere temperaturer.

- Mest sannsynlig så dreier vinden sørøst, og det vil gi stigende temperaturer i hele fylket. Sola vil være såpass sterk at den vil smelte snøen, forteller Teigen.

Snøen kommer til Østlandet

Både i Oslo, Akershus, Oppland, Buskerud og Vestfold er det sendt ut gult farevarsel, og det er ventet opp mot 25 centimeter snø enkelte steder på mandag.

- Lavtrykket drar med seg mye kalde luftmasser, som også har en del fuktighet, og dette vil falle som snø. Dette vil dreie seg om mandagen hovedsakelig, og det er en fare for at snøen kan bli liggende en stund, noen timer. Vi snakker likevel om at temperaturen midt på dagen på sentrale Østlandet nærmer seg ti plussgrader, sier statsmeteorolog Marit Berger til NTB.

- Snø vil kunne gi lokalt vanskelige kjøreforhold mandag 6. mai. Husk at bilen må være skodd etter forholdene hvis du skal ut og kjøre. Vis hensyn og kjør forsiktig, oppfordrer Vegtrafikksentralen Øst.

Kommentarer til denne saken