RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I villmarken med Hanne

Sist oppdatert:
Hanne Steen Henriksen vant "71 grader nord" i 2001, og hun er den eneste jenta som har vunnet konkurransen så langt. Den spreke Harstad-jenta har nå fått seg jobb som programleder i "Villmarksliv". Nå blir det jakt, fiske og friluftsliv i noen av norges vakreste områder, med premiere torsdag på TV 2.

Den 8. november 2001 kunne Hanne slippe jubelen løs. Da stod hun foran tv-publikum på Nordkapp og hadde vunnet 71 grader nord. Høsten 2002 avla hun jegerprøven, og våren 2003 dro hun til fjells med TV 2 for å lage en ny serie med "Villmarksliv".

Stor utfordring
- Det har vært utrolig artig og en stor utfordring. Selv om jeg har vært mye på fjellet og trener mye, ble dette noe helt annet. For det første måtte jeg stå opp midt på natta og det er ikke lett for ett b-menneske. Å være programleder er også en stor utfordring og ikke minst være en av gutta, oppsummerer den ferske programlederen Hanne Steen Henriksen.

I løpet av sommeren blir det mange flotte turer i vårt langstrakte land. Hanne lover enestående fiske-, jakt- og friluftsliv-opplevelser.

- Vi besøker en av Norges få fjellgårder som fortsatt er i helårsdrift. Det var helt utrolig stille der, og et fantastisk terreng. Ellers er vi på ulike typer jakt i Nordland, Nord-Trøndelag og Sunn-Hordaland, forteller Hanne.

Den siste utpost
Torsdag besøker Hanne en fjellgård som ligger i Snåsa kommune, helt på grensen mot Sverige. Skal man hilse på naboen til gården, må man enten ta båt over et stort vann til Sverige, eller gå en dagstur til fots over fjellet, til Snåsa sentrum.

Her inne bor Steinar Gaundalen på en liten fjellgård. Hans mor bor der også deler av året. Ellers er han helt alene. Nå har han ordnet seg slik at veien til resten av verden ikke er så lang. Han har nemlig anskaffet et småfly.

Sommer og høst er dette et yndet reisemål for jegere, fiskere og andre friluftsfolk. Den storslåtte naturen byr på flotte opplevelser.

Programleder Hanne Steen Henriksen har tatt turen via Sverige, inn til Gaundalen. På turen har hun med seg Arne Winter, naturfotograf, forfatter og villmarking.

De er svært spente foran dagene sammen med Steinar, i hans kongerike, lengst inne i villmarka.

På TV 2 torsdag 13. mai 2004 kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere