RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IA-partene fornøyde etter hektisk innspurt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Forhandlingene om den nye IA-avtalen ble avsluttet i siste sekund. Tirsdag ettermiddag underskrives avtalen om inkluderende arbeidsliv i Oslo.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) og resten av forhandlingspartene skal sammen signere avtalen. Den nye IA-avtalen retter seg mot å få ned sykefraværet, få funksjonshemmede ut i arbeidslivet og få folk til å stå lenger i arbeid.

– Det var nokså hektisk i går ettermiddag, men nå anser vi forhandlingene som avsluttet. Vi er fornøyd med at det blir en ny avtale. Dog er én ting selve underskrivingen. Nå må avtalen følges opp, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB. Han vil ikke vil kommentere innholdet ytterligere før avtalen underskrives i Akersgata.

NHO regner med at ingen nye elementer dukker opp før avtalesigneringen. Avdelingsdirektør Lars Jacob Hiim sier arbeidsgiverorganisasjonen sier seg fornøyd med forhandlingene.

– Hovedbildet er positivt, der vi har fått tatt opp det som er viktig for våre medlemmer. Vi ønsker en slutt på det vi opplever som et kontroll- og overvåkingsregime.

Det er ventet at avtalen blant annet vil ta et oppgjør med det partene ser som et skjemavelde i fraværsordningene, samt mer oppmerksomhet rundt bruk av gradert sykmelding, som skal sørge for at arbeidstakere er mer i kontakt med jobben under sykmeldingsperioden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere