RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IAEA-sjef optimist etter atomsamtaler med Iran

Dubai (NTB-Reuters-AFÅ): Det internasjonale atomenergibyrået IAEAs sjef er optimist etter en ny samtalerunde med Iran om landets atomprogram. Yukiya Amano sier samtalene var omfattende og gode.

Amano møtte Irans sjefforhandler Saeed Jalili i Teheran mandag. Jalili sa seg også tilfreds med møtet, og la til at han håpet på godt samarbeid med IAEA i tiden framover.

- Vi har ført omfattende og intensive forhandlinger i en god atmosfære. Jeg er ikke i tvil om at framgangen i samtalene vil få positive følger for forholdet mellom Iran og P5+1, sa Yukiya Amano ifølge nyhetsbyrået Reuters.

«P5+1» er en forkortelse for gruppen Iran forhandler med i forsøket på å løse striden om landets kjernefysiske virksomhet. Dette er de fem faste medlemslandene i FNs sikkerhetsråd - altså USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike - pluss Tyskland.

De vestlige landene mistenker regimet i Teheran for å forsøke å skaffe seg atomvåpen. Iranerne avviser dette og sier hensikten med det kjernefysiske programmet bare er å utvikle atomkraftverk som skal forsyne landet med strøm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere