RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IBM imponerte markedet

Sist oppdatert:
IT-giganten IBM leverte sterke kvartalstall etter salget av PC-divisjonen, og markedet belønnet selskapet med en sikkelig kursløft. Sjekk tallene og reaksjonene her
Verdens største computerselskap, amerikanske IBM, fremla tall for andre kvartal mandag ettermiddag amerikansks tid.

Selskapet leverte også knalltall, og knuste de noe labre forventningene.

Ekskludert for engangskostnader steg selskapets resultat til 1,82 milliarder dollar eller 1,12 dollar per aksje. Samme periode i fjor var resultatet på 1,01 dollar per aksje, eller 1,74 milliarder dollar.

Omsetningen endte på 22,3 milliarder dollar, som er et fall på 4 prosent fra samme periode i fjor. Det skal da også nevnes at resultatene inkluderer en måned med omsetning fra selskapets PC-business, som ble solgt tidligere i år til kinesiske Levono. Ser en bort fra PC-delen steg omsetningen med 6 prosent, melder Reuters.

Det var store sprik i forventningene til analytikerne hva gjaldt omsetningen. Noen forventet et fall på over seks prosent, mens andre forventet en vekst på over 7 prosent.

Det er særlig innen tjenestedelen IBM gjør det sterk, og divisjonen står nå for halvparten av selskapets omsetning.

Resultatene ble langt bedre enn forventningene på Wall Street tilsa. Ifølge Reuters var det forventet at selskapet skulle få et resultat per aksje på 1,04 dollar.

Aksjen spratt opp 4,7 prosent i etterhandelen, og dermed kan det se ut som om Dow Jones Indeksens dårligste komponent er i ferd med å komme tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere