RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IBM orker ikke franske fagforeninger

Sist oppdatert:
IBM overtar datasystemene til franske AXA SA, men lar AXA beholde arbeidsgiveransvaret for IT-folkene. Franske fagforeninger er for brysomme for den amerikanske IT-giganten
IBM har inngått en driftsavtale ('outsourcing') med det franske selskapet AXA SA som driver med finansielle tjenester. Avtalen skal være verdt rundt en milliard dollar over seks år, skriver digi.no

Ifølge Wall Street Journal innebærer avtalen at IBM overtar eierskapet og driftsansvaret for AXAs datasystemer. 4500 servere skal konsolideres til 900 servere. AXA skal bare betale for regnekraften og lagringskapasiteten som selskapet faktisk bruker.

Det normale ved slike avtaler er at IBM også overtar kundens IT-avdeling. I dette tilfellet skal imidlertid AXA beholde arbeidsgiveransvaret for IT-folkene. Motivet for denne "franske vrien" er ifølge en talsperson for IBM at det ville ta for lang tid å gjennomføre forhandlinger med de tillitsvalgte.

Les mer om denne saken hos iMarkedets søsterpublikasjon digi.no: IBM orker ikke franske fagforeninger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere