RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IBM slår estimatene

Sist oppdatert:
IBM-sjef Sam Palmisano (bildet) har lagt frem et resultat for fjerde kvartal på 2,3 milliarder dollar eller 1,34 dollar pr. aksje før engangsposter. Det var 4 cent over konsensus
Dette er konsernets sjette kvartal på rad med fallende resultater. I samme periode i fjor fikk Big Blue et overskudd på 2,6 milliarder dollar, eller 1,46 dollar pr. aksje.

Ifølge estimater innhentet av Thomson First Call var det forventet et resultat på 1,30 dollar pr. aksje. IBM fikk et resultat på 1,9 milliarder dollar, eller 1,11 dollar pr. aksje inkludert en nedskrivning på 23 cent pr. aksje på selskapets kjøp av PriceWaterhouseCoopers Consulting.

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 23,7 milliarder dollar, mot 22,1 milliarder i samme periode i fjor. Det var ventet at det gigantiske IT-konsernet skulle få en omsetning på 23,2 milliarder dollar.

IBM-aksjen falt 1,8 prosent i ordinær handel. Resultat ble lagt frem etter børsene stengte i USA torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere