*Nettavisen* Nyheter.

Ibrahimovic ydmyket Finland

Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

Sørget for tre mål på rappen for Sverige etter å ha kommet inn fra benken .

11.06.11 08:28

SVERIGE - FINLAND 5-0:

Finland møtte tirsdag til kamp på Råsunda med håp om å stikke kjepper i hjulene for Sveriges EM-drøm, og selv melde seg på igjen i kampen om andreplassen i EM-kvalifiseringens gruppe E. Med tap kunne svenskene nærmest glemme førsteplassen som innehas av Nederland.

Men finnene skulle nok ønske at ikke Zlatan Ibrahimovic hadde entret banen allerede i førsteomgangen av kampen. Det var en stund usikkert om Milan-spissen ville bli spilleklar til naboduellen. Ibrahimovic sto nemlig over bortekampen mot Moldova for bare fire dager siden på grunn av skade.

Tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén valgte også å plassere sin største stjerne på benken fra start mot Finland. Da Ola Toivonen ble plukket av banen etter 25 minutter spill var det imidlertid duket for Zlatans inntog på Råsunda-gresset.

Og skadecomebacket skulle vise seg å bli en minneverdig kamp for den storvokste spissen.

Kim Källström hadde allerede ordnet 1-0 for de blågule med et frispark. Ti minutter etter at han kom inn hadde innbytter Ibrahimovic langt på vei avgjort oppgjøret med to nye mål.

Det stoppet imidlertid ikke der for verken Zlatan eller Sverige. Mannen som har vunnet seriegull i med sine klubber hvert eneste år siden 2004 ordnet nok en scoring med hodet åtte minutter etter sidebyttet.

Emir Bajrami gjorde ydmykelsen total for Finland med Sveriges femte scoring med sju minutter igjen å spille.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag