ICA-leder spår massiv butikkdød

Oslo (NTB): Dersom ICA nektes å samarbeide med NorgesGruppen, vil flere hundre butikker forsvinne, frykter ICA-kjøpmennenes leder.

Konkurransetilsynet stanset det planlagte innkjøps- og distribusjonssamarbeidet fordi samarbeidet anses som konkurransehemmende. Mye tyder på at samarbeidet blir permanent stanset, noe som vil få store konsekvenser for ICAs mange butikker, skriver Dagens Næringsliv.

- Skjer det, ser jeg for meg at ICA blir lagt ut for salg. Flere spår at Rema kommer til å overta, men uansett hvem det blir, kommer det en restrukturering. Det betyr nok kroken på døra for de fleste ICA-butikkene i Norge som har under 20 millioner kroner i omsetning. Vi snakker om flere hundre butikker, sier Jan Andersen til avisa.

ICA har i underkant av 600 butikker i Norge i dag. Halvparten er franchisebutikker, og mange av disse er små og holder til i distriktene.

Andersen er oppgitt over at Rema 1000 framstiller seg som offer, og mener det er kjøpmennene som eier egne butikker og de ansatte, som helt er glemt.

LO-leder Roar Flåthen er i utgangspunktet motstander av samarbeidet, men etter et møte med toppledelsen og tillitsvalgte i ICA, mener han samarbeidet er ok - for en periode. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.