*Nettavisen* Nyheter.

ICA og NorgesGruppen fortsetter samarbeidet

Oslo (NTB): ICA og NorgesGruppen fortsetter samarbeidet selv om Konkurransetilsynet ønsker å stanse avtalen midlertidig. ICA varsler at kjeden trolig må stenge dørene hvis selskapet ikke får viljen sin.

Forbrukerrådet og dagligvareleverandører uttrykte glede da det tirsdag ble kjent at Konkurransetilsynet midlertidig stanser samarbeidsavtalen mellom ICA og NorgesGruppen. Avtalen går ut på at NorgesGruppen overtar en stor del av innkjøp og distribusjon av varer på vegne av ICA. Begge partene mener avtalen er lovlig.

ICA varsler at samarbeidet fortsetter, til tross for tilsynets ønske.

- Vi har ikke et sekund å miste. Vi har fått et varsel og tar det til etterretning, men jobber som før for å få avtalen på plass, sier ICA-sjef Thorbjørn Theie til Aftenposten.

Han sier ICA allerede har sagt opp en rekke medarbeidere, inngått avtaler om sluttpakker, reforhandlet avtaler med leverandører og forhandlet fram nye avtaler. Dette arbeidet vil fortsette, varsler Theie.

Overfor Dagens Næringsliv utdyper han at ICA ikke har noen alternativer. Det blir kroken på døren hvis ICA ikke får lov til å kjøpe varer av NorgesGruppen, mener han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.