Gå til sidens hovedinnhold

- ICAs tilbud er bare bløff

- For kundene fremstår det som om vi lurer dem, sier kjøpmann.

Denne uken har ICA Nær et hovedtilbud. Det er pinnekjøtt fra Matmestern til 109 kroner per kilo. Det ICA ikke opplyser om er at ordinær pris på det samme pinnekjøttet er 99 kroner per kilo. Med andre ord er ikke hovedtilbudet noe tilbud i det hele tatt. Dette får Finansavisen til å slå opp «Icas store prisbløff» i dagens avis.

ICAs forklarer situasjonen på følgende måte:

- Konkurrentenes pris gikk ned akkurat i det kundeavisen var gått ut. Ifølge strategien vår skal vi da følge slik at vi satt ned prisen ytterligere og under det som var satt i kundeavisen. Det var for sent å endre kundeavisen, men det går uansett i kundens favør, skriver Bjørn Friis, informasjonsjef i ICA, i en e-post til Finansavisen.

ICA Nær-kjøpmenn understreker overfor avisen at pinnekjøttet har vært solgt til 99 kroner per kilo siden det ble tilgjengelig for flere uker siden. De uttrykker til Finansavisen at de vanskelig kan se for seg at trykketiden er så lang.

En kjøpmann Finansavisen har vært i kontakt med fortviler.

- Vi skifter ut prislappene på alle varer som kommer i tilbudsavisen fra vanlig hvit prislapp, til gul tilbudslapp. For kundene fremstår det som om vi lurer dem, sier oppgitt ICA Nær kjøpmann til avisen.

Dette skal ikke være første gang kjøpmennene har poengtert at tilbud ikke er tilbud, ifølge avisen.

Kommentarer til denne saken