RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ICC utsetter rettssak mot Kenyas visepresident

Sist oppdatert:
Haag (NTB-Reuters-AFP): Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har besluttet å utsette rettssaken mot Kenyas visepresident slik at han kan dra hjem og bistå i håndteringen av terrorangrepet i Nairobi.

Visepresident William Ruto får lov til å slippe fra rettsprosessen i en uke på grunn av omstendighetene, meldte ICC mandag.

Ruto står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med volden som brøt ut i kjølvannet av valget i Kenya 2007-2008. Han har selv bedt om at rettssaken utsettes i to uker.

- Verden ville ha ment at det var uhørt hvis USAs president og visepresident ikke var der etter 11. september-angrepet. Dette er Kenyas 11. september, sier Rutos advokat Karim Khan.

Ruto regnet med å sette seg på et fly til Nairobi mandag formiddag. Etter at dommerne ga ham en ukes «fri», fastslo han at Kenya er inne i en svært utfordrende tid, samtidig som han etterlyste større forståelse for dette.

Volden etter valget for fem år siden førte til at over 1.000 mennesker ble drept. Påtalemyndigheten i Haag mener at Ruto nøret oppunder volden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere