ICC utsetter rettssaken mot Kenyas president

Haag (NTB-AFP-Reuters): Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) har utsatt saken mot Kenyas president Uhuru Kenyatta til februar.

Kenyattas advokater har bedt om at rettssaken blir utsatt på grunn av den «nasjonale og internasjonale krisen» som ble utløst av terrorangrepet mot et kjøpesenter i Nairobi forrige måned. Samtidig har afrikanske ledere krevd det samme fordi de mener domstolen har slagside ved at den i for stor grad prioriterer å rettsforfølge afrikanske ledere.

Torsdag ga aktoratet beskjed om at de ikke har noen innvendinger mot kravet om utsettelse fra Kenyattas advokater. Rettssaken er derfor utsatt til 5. februar.

Kenyatta ble valgt til president i mars. Han anklages for å ha vært blant dem som sto bak volden som brøt ut etter valget i Kenya i 2007. Over 1.000 mennesker ble drept og hundretusener fordrevet som følge av sammenstøt og hevnangrep mellom ulike etniske grupper.

Den afrikanske union (AU) vil ha svar på en rekke spørsmål før saken mot Kenyatta fortsetter, og afrikanske land har også vurdert å trekke seg fra domstolen hvis kravet ikke blir innfridd.

Til nå har ICC behandlet eller begynt å behandle 20 saker, alle fra afrikanske land. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.