RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ID-løse asylsøkere får ikke jobbe

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Asylsøkere uten ID-papirer vil ikke lenger få jobbe i Norge, varsler arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap).

Ni av ti asylsøkere som kommer til Norge har verken pass eller andre papirer som dokumenterer hvem de er. Likevel har de kunnet få arbeidstillatelse, men den praksisen er det nå slutt på.

- Vi kan ikke ha et system som gjør at det lønner seg å jukse, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen til VG.

Nå har han instruert UDI om en ny og strengere praksis. Kun de som kan dokumentere sin identitet, eller aktivt bidrar til å avklare den, vil få arbeidstillatelse. Innstrammingen har allerede trådt i kraft.

I fjor fikk 6.805 asylsøkere midlertidig arbeidstillatelse, hittil i år er det gitt arbeidstillatelse til bare 714 asylsøkere.

- Det skal lønne seg å samarbeide. Arbeidstillatelse oppfattes som et gode, det skal gis til alle som bidrar til å oppklare sin identitet, sier Andersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere