Gå til sidens hovedinnhold

ID-team fra Kripos på vei til Algerie

Oslo (NTB): Seks medlemmer av Kripos' ID-gruppe er på vei til Algerie for å være parat dersom de blir bedt om å bidra i identifiseringsarbeidet etter gisselaksjonen.

- Det har foreløpig ikke kommet noen anmodning om å delta aktivt i identifiseringen. Samtidig skjer det ting hele tiden, og vi ønsker å være nærmere prosessen, forklarer ID-gruppens leder Per Angell til NTB.

Med seg har gruppen en del utstyr slik at de kan jobbe som to selvstendige team dersom de skulle bli nærmere involvert i arbeidet. De har også med seg såkalt «ante mortem»-informasjon om de fem savnede nordmennene. Dette er informasjon som er samlet inn for å hjelpe til med identifiseringsarbeidet, blant annet tannjournaler og beskrivelser av smykker, operasjonsarr, tatoveringer og andre kjennetegn.

- Vi har nå samlet inn den informasjon som er å få tak i om de savnede, forklarer Angell.

Han vil ikke komme med noe anslag om hvor lang tid det kan ta før de drepte er endelig identifisert.

- En slik prosess kan være effektiv og rask, men jeg må ta forbehold om at jeg ikke kjenner den juridiske prosessen i Algerie. Arbeidet kan være gjort i løpet av noen dager, men vi må også ta høyde for at det kan ta lengre tid, i prinsippet kanskje uker, forklarer han. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto