RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortingets direktør Ida Børresen har måttet konstatere en kostnadssprekk på 700 millioner kroner for ombyggingen av Prinsensgate 26 og byggingen av Stortingstunnelen.
Stortingets direktør Ida Børresen har måttet konstatere en kostnadssprekk på 700 millioner kroner for ombyggingen av Prinsensgate 26 og byggingen av Stortingstunnelen. Foto: Beathe Schieldrop (Stortinget)

Ida Børresen gir seg som stortingsdirektør

Sist oppdatert:
Stortingets direktør Ida Børresen (66) søker ikke på nytt åremål når det utløper 30. april neste år.

– Direktør Ida Børresen har meddelt presidentskapet at hun, som avtalt, ønsker å fratre sin stilling som direktør ved åremålets utløp 30. april 2018. Ida Børresen fyller 68 år i 2018 og vil gå ut i pensjon fra 1. mai 2018, bekrefter Stortinget ifølge Aftenposten.

Da går hennes seks år lange åremål ut.

Børresen var i sommer i hardt vær i forbindelse med behandlingen av Riksrevisjonens rapport om kostnadsoverskridelsene i ombyggingen av Prinsens gate 26.

– Stortingets direktør har valgt en tone av uunngåelighet for å forklare sin ferd fra den ene kritikkverdige beslutningen til den neste, het det i kronikken fra kontrollkomiteen etter Børresens beskrivelse av den mye omtalte byggesprekken knyttet til rehabiliteringen av Stortinget.

Direktøren hevdet at utvidelsene i prosjektet var planlagte, og at det derfor ikke var overskridelser.

I 2015 kåret Nettavisen i samarbeid med Skattebetalerforeningen Stortinget til vinner av Sløseriprisen. Hverken stortingspresident Olemic Thommessen eller Stortingets direktør Ida Børresen ville motta Sløseriprisen da direktør Karine Ugland Virik i Skattebetalerforeningen møtte opp utenfor Stortinget. Les mer i saken: Her er prisen Stortinget ikke vil motta

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere