Gå til sidens hovedinnhold

Ida Eide (30) døde - falt om under mosjonsløp

Skal ha blitt funnet livløs utenfor løypa.

En tidligere idrettsutøver på høyt nasjonalt plan skal ha falt om under mosjonsløpet Norgesløpet lørdag, skriver Oppland Arbeiderblad (bak betalingsmur).

NTB bekrefter at det er 30 år gamle Ida Eide som døde.

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer,» opplyser Ida Eides familie.

Ida Eide var søster av landslagsløperen Mari Eide (28). Søsteren har reist hjem fra langrennskvinnenes treningssamling i Livigno etter beskjeden om søsterens bortgang.

Les også: Norgesløpet: - Dette er veldig trist, vi har ingen å miste

- Funnet av forbipasserende

Kvinnen skal ifølge avisen ha blitt funnet livløs av forbipasserende et stykke utenfor løypa på Jessheim i Ullensaker. Hun ble fløyet til Ullevål sykehus i luftambulanse, hvor hun ble meldt død søndag.

- Denne kvinnen i 30-årene har vært med på Norgesløpet, og hun ble funnet bevisstløs av forbipasserende og ble fløyet til sykehus. Søndag fikk vi melding fra sykehuset om at hun hadde avgått med døden, sier politiførstebetjent Anne Kathrine Hoffseth Gundersen ved Ullensaker lensmannsdistrikt til Nettavisen.

- Det blir regnet som en helsesak. Det er ikke skjedd noe kriminelt, og politiet vil ikke ha noe mer befatning med saken, sier Hoffseth Gundersen.

Det var politiet som skal ha varslet arrangøren om det som hadde skjedd.

Les mer: Ida Eide (30) - søsteren til Mari Eide og en nær venninne av Therese Johaug - døde under mosjonsløp

Funnet etter 3,3 kilometer

Nettavisen har snakket med arrangør Nils Kr. Wiig hos Norgesløpet:

- Dette er veldig trist, vi har ingen å miste på våre arrangement, så dette preger oss sterkt. Politiet tok kontakt med oss for å få bekreftet navnet etter at hun ble funnet utenfor løypen, forteller Wiig til Nettavisen.

Han forteller at hun hadde løpt cirka 3,3 kilometer før hun har valgt å stoppe.

- Alt tyder på at hun lå langt fremme i felt, men så har hun forlatt løypen etter cirka 3,3 kilometer. Hun ble funnet et stykke utenfor løypen, sier Wiig til Nettavisen.

Han vet ikke hvem som fant henne.

- Vi visste ikke noe før politiet varslet oss, forteller Wiig.

Ambulanse, luftambulanse og politiet bistod ved ulykkesstedet.

Måtte avlyse

Eides kjæreste, Nils-Ingar Aadne hadde nettopp premiere med stykket «Den spanske flue» på Oslo Nye. Forestillingen blir nå avlyst som følge av dødsfallet.

«Det er med stor sorg vi informerer om at skuespiller Nils-Ingar Aadne som medvirker i Den spanske flue, i helgen mistet sin samboer Ida Eide. Våre tanker går først og fremst til Nils-Ingar og familien,» opplyser teateret i en pressemelding.

- Grunnet dette avlyser Oslo Nye Teater forestillingene av Den spanske flue tirsdag 4/9 og onsdag 5/9, opplyser de.

Den spanske flue spilles igjen torsdag 6/9, fredag 7/9 og lørdag 8/9 og da med understudy- vikar - i rollen som Henrik Meisel.

- Vi er i dialog med Nils-Ingar Aadnes management vedrørende de fremtidige forestillingene, melder Oslo Nye Teater.

Kom som et sjokk

For Therese Johaug kom dødsfallet som et sjokk.

- Dette er et sjokk for Therese og alle skijentene, forteller Johaugs manager, Jørn Ernst, til Nettavisen.

Ida Eide var en nær venninne og god støttespiller av Therese Johaug, noe lystige bilder fra 30 års festen til Eide på Instagram viser.

- Therese har det tungt og trist. Dette er et sjokk for henne og alle skijentene, sier Ernst.

Les mer

Ida Eide døde brått: - Therese Johaug har det tungt og trist

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser