*Nettavisen* Nyheter.

Ida Lindtveit Røse (27) blir tidenes yngste statsråd

Ida Lindtveit Røse

VIKAR: Ida Lindtveit Røse blir vikar for Kjell Ingolf Ropstad mens han er i pappapermisjon. Foto: (Østlandets Blad)

KrF-leder Kjell ingolf Ropstad har utpekt 27-åringen som hans vikar mens han er i pappapermisjon.

23.05.20 19:21

Ida Lindtveit Røse fikk spørsmålet fra partilederen 16. mai, det melder NRK.

- Jeg fikk melding 16. mai mens jeg drev og la yngstemann, om det passet at Kjell Ingolf Ropstad ringte meg. Da begynte det å kverne litt i hodet, og det første jeg tenkte var «hva hadde jeg gjort galt nå?». Så spurte han meg over telefon da, om jeg hadde lyst til å vikariere for han, sier hun til statskanalen.

Les også: - Dette viser at Siv Jensen tar feil

Blir barne- og familieminister

Det er nestleder Olaug Bollestad som vil vikariere som partileder, mens Lindtveit Røse vil steppe inn som barne- og familieminister for Ropstad.

Onsdag denne uken var hun inne til samtaler og såkalt «screening» på Statsministerens kontor, og etter dette sa Erna Solberg ja til at hun kunne bli statsrådsvikar.

Røse var leder i Kristelig Folkepartis Ungdom fra 2015 til 2017. Hun sitter i kommunestyret og er gruppeleder for KrF i Oppegård kommune.

Les også: KrF-topper tror velgerne vil tilgi dobbelt tap

- Ida er utrolig dyktig, og har hatt mange oppgaver for KrF de siste årene, senest som gruppeleder på fylkestinget i Viken. Jeg er ganske sikker på at hun kommer til å løse jobben i regjering på en flott måte, sier KrF-leder Ropstad til NRK.

Lindtveit Røse tiltrer 2. juni, og blir med det den yngste statsråden noensinne. Før var det Hadia Tajik (Ap) som var den yngste statsråden, som var 29 år da hun ble kulturminister i 2012.

Vil sette de sårbare barna først

På sin Faceookprofil skriver Lindtveit Røse følgende:

- Noe av det viktigste vi kan gjøre er å sikre alle barn en god og trygg oppvekst. Det har vært en veldig spesiell vår for alle. Plutselig kunne ikke besteforeldre klemme på barnebarna sine, mange har hatt hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebarnehage samtidig. Denne tiden har for alvor vist hvor utrolig viktig familie er. Både når familiene fungerer, og hvor sårbart det er når barn ikke blir godt ivaretatt hjemme. Vårt ansvar som samfunn å ta vare på de barna som av ulike grunner er ekstra sårbare. Det er de sårbare barna jeg vil sette først i perioden som kommer.

Hun skriver hun er stolt av å være med i et parti som satser på unge kvinner.

- Så skal jeg gjøre alt jeg kan for å sikre at Kjell Ingolf kan ha lave skuldre, kunne koble ut litt, og nyte tiden i pappaperm, skriver hun videre.

Les også: Innvilget KrF-krav gjør at det må settes opp pleksiglass i Stortinget

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag