RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ida Wulff blir norskpensum

Foto: Christopher Mørch Husby (Christopher Mørch Husby)
Sist oppdatert:
Bloggerne inntar nå skolen og pensumtekstene i norsk.

(Side2:) Bloggerne er nå ikke bare like mye lest som regionsaviser. Nå blir også blogger Ida Wulff pensum på ungdomsskolen. GAN Aschehoug er et læremiddelforlag som til skolestart 2009 lanserer bok tre i serien «Les og forstå.» Dette er bøker som er spesielt utviklet for å styrke leseforståelsen hos elever på ungdomstrinnet. I denne boken er to innlegg fra Ida Wulffs blogg valgt ut som pensumtekst. Vi spurte forlaget om hvorfor man valgte å ha med bloggtekst i læreverket:

- Blogg er en helt naturlig sjanger å ha med i en moderne lærebok, sier Kristin Hide som er redaktør i GAN Aschehoug.

Viktig for Ida
Bloggeren selv er beæret over å bli spurt om å være en av de som leverer tekst til verket:

- Det betyr kjempemye for meg! Alle som gjør noe ut av seg på den måten jeg gjør har selvfølgelig et ønske om å bli husket for et eller annet, og jeg føler på en måte at jeg blir foreviget ved å komme inn i norske skolebøker.

Reflektert og profesjonell
Forlagsredaktøren utdyper gjerne hvorfor man har valgt Ida Wulff som bidragsyter:

- Bakgrunnen for at vi spurte Ida, er at hun har markert seg som en av Norges mest populære bloggere og viser en reflektert og profesjonell holdning til den bedriften hun har utviklet bloggen sin til å bli. Hun skriver om alt fra skolehverdag til moteanmeldelser og produktomtale, og hun gjør det med både seriøsitet og snert

Ida, som for tiden er på Hovefestivalen i Arendal, er veldig glad for det hele:

- Det er en bekreftelse for meg på at jeg har gjort noe veldig riktig, og det føles utrolig bra.

Hove-pensum?
Så spørs det når innlegg som dette vil bli pensum:

«Da flaska var tom fikk jeg blackout, og det neste jeg husker er at jeg ligger på et hotellrom med hodet i en bøtte og kaster ut en gjeng med ukjente gutter. I mitt hode var de tyver, inntrengere og voldtektsmenn, men i virkeligheten hadde de bare bært både meg og kofferten min helt opp i 6. etasje på hotellet. Hvordan vi sjekket inn og kom oss hit i det hele tatt, har jeg ingen anelse om.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere