RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idas sjokkmøte med Afrika

Hva skjer når Norges mest profilerte blogger møter hverdagen i Afrika? Her får du vite nettopp det.

Ida Wulff er Norges mest profilerte blogger, og har opp mot 50 000 lesere daglig. Vanligvis blogger Ida om hennes hverdag i Oslo som ofte inneholder fester og møter med mer eller mindre kjente personer. Slik er det ikke nå. I samarbeid med Plan Norge har Ida dratt til Afrika for å - med hennes ord - utvide horisonten og kanskje forandre seg selv.

At møtet med Afrika har vært gripende er det ingen tvil om. Under finner du noen utdrag fra Idas dagbok fra Afrika-turen:

«GREIT, jeg er livredd. Har fått eget hotellrom i en skummel gang, hvor "militærkledde" menn marsjerer rundt i gangene - også kalt pikkoloer. Hotellrommet er egentlig ganske fint i seg selv, men det er noe med mørket og den lille sikkerhetslenken på døra som får meg til å føle meg så liten og redd.»

«Jeg finner nesten ikke ord som kan beskrive dagen jeg har hatt i dag. Det har vært en av de sykeste og mest surrealistiske dagene i hele mitt liv, og jeg har sett en verden jeg kanskje ikke helt trodde på at fantes. Jeg har alltid hørt om fattigdommen og fått beskjed om å spise opp maten, for "tenk på de fattige barna i Afrika". Men at tilstandene faktisk er hva de er og at det er snakk om en virkelig verden, fikk jeg virkelig erfare i dag.»

«Jeg satt nettopp og så gjennom bildene fra dagen, og tok plutselig tårene mine i å krype rundt i ansiktet som maur i en maurtue. Akkurat som om jeg plutselig fikk et veldig tydelig bilde av hva jeg har sett de to siste dagene. Det har vært mye å gape over på kort tid, og historiene jeg får høre gjør så stort inntrykk at de nesten lammer meg litt der og da. Men nå som jeg sitter og virkelig tenker over tingene er det som om det slår meg i hodet og får meg til å våkne opp. Som jeg sa før jeg reiste, så håper jeg at denne turen vil forandre meg som menneske. Det er kanskje for mye forlangt, for jeg er kremen av dessertgenerasjonen.»

Les hele historien på Idas blogg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere