RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ideelle organisasjoner frykter Erna-regjering

Oslo (NTB): Ideelle organisasjoner frykter å tape konkurransen mot kommersielle velferdsselskaper med Erna Solberg som regjeringssjef.

Flere ideelle organisasjoner har de siste årene tapt oppdrag i anbudsrunder mot kommersielle selskaper. Når frykter de konsekvensene hvis regjeringen Solberg legger opp til et frislipp av private og kommersielle selskaper innen helse- og velferdssektoren.

- Hvis vi skal måles på linje med kommersielle selskaper, er det kroken på døra for oss, sier sosialsjef i Frelsesarmeen, Lindis Evja, til Klassekampen.

Den rødgrønne regjeringen inngikk i fjor en samarbeidsavtale med ideell sektor om leveranser av helse- og sosialtjenester. Avtalen legger opp til at ideelle kan ha langsiktige avtaler om velferdstjenester.

Denne avtalen ble støttet av Høyre mens partiet var i opposisjon, men partiet har sagt at de i langt større grad enn de rødgrønne ønsker å slippe til private aktører.

- Skal vi opprettholde aktiviteten vi har i dag, er vi avhengig av at den nye regjeringen ser på mer enn bare prisen, sier Evja. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere