NEW YORK (Nettavisen): I forbindelse med stormingen av Capitol Hill i Washington onsdag, kom hundrevis av personer seg inn i bygget.

En av personene, en kvinne, ble skutt i halsen og døde senere av skadene.

Les mer: – Denne videoen avslører at president Trump ikke er mentalt frisk

Senere opplyser politiet at totalt fire personer døde i opprøret i Washington. 52 personer er arrestert, melder The Hill.

Politisjef Robert Contee kalte opprøret for «skamfullt» på en pressekonferanse sammen med borgermesteren i D. C., Muriel Bowser.

Visepresident Mike Pence fordømte volden og uttalte at «volden vinner aldri», melder Reuters.

Tok seg inn på kontoret til Nancy Pelosi

Flere polititjenestefolk ble også skadd under sammenstøtene.

Mens noen tok seg inn i selve kongressbygningen, der avstemningen fant sted, tok andre seg inn på kontorene. Flere personer tok seg blant annet inn på kontoret til speaker Nancy Pelosi.

Les også: Romney advarer partikolleger: Dere vil bli husket som medskyldige

Omtalt som «QAnon-shaman»

En av de som tok seg inn på Capitol Hill, var en tatovert mann i bar overkropp, som hadde på seg horn og pels, og som hadde på seg rød, hvit og blå ansiktsmaling.

Han er nå blitt identifisert som 32 år gamle Jake Angeli.

Ifølge TV-kanalen Fox59.com er 32-åringen et kjent ansikt på pro-Trump-samlinger. Han er også en påstått QAnon-konspirasjonsteoretiker, som noen ganger er blitt referert til som «Qanon Shaman», ifølge nettstedet Arizona Republics.

Les også: New York sender 1000 soldater fra Nasjonalgarden til Washington

Business Insider: - Dirigerte opprørere

Business Insider skriver at Angeli har en ledende rolle i QAnon-bevegelsen og at han gikk rundt med megafon og dirigerte opprøret mot Kongressen.

QAnon er en svært løst sammensatt bevegelse som sprer til dels elleville konspirasjonsteorier, og har fått stor oppmerksomhet i Donald Trumps USA. To av bevegelsens støttespillere, Marjorie Taylor Greene og Lauren Boebert, er blitt innvalgt i Kongressen.

Les også: Ivanka Trump filleristes etter sjokkerende Tweet

52 personer er arrestert

Minst 13 personer er foreløpig pågrepet, men dette tallet kan stige vesentlig ettersom politiaksjonen på stedet vil fortsette utover kvelden.

– Vi har like over 13 arrestasjoner. Jeg vil legge til at ingen av dem som er arrestert, er innbyggere i DC. Det er folk fra utenfor vårt område, sier Contee, ifølge NTB.

Les: Slik reagerer verden på opprøret i Washington D. C.

Det er uklart om Jake Angeli er en av dem som ble arrestert.

Ved 05.30-tiden i natt, opplyser politiet at 52 personer er arrestert, og at 26 av dem ble arrestert inne på eller rundt Capitol Hill, melder CNN.

Se flere bilder av Jake Angeli inne på The Capitol nederst i saken.

Les også: Melania Trump-topp trekker seg i protest

Fant eksplosiver

Nødetatene har gjort funn av eksplosiver minst to steder i den amerikanske hovedstaden Washington under onsdagens opprør.

Begge eksplosivene som er funnet er uskadeliggjort av politiet. Den ene ble funnet ved bygningen som huser hovedkvarteret til Republikanerne, og den andre på Capitol Hill, som huser Kongressen og andre offentlige institusjoner.

Eksplosivene var ekte og måtte sprenges for å bli uskadeliggjort, melder CNN.

Ifølge New York Times var det en rørbombe som ble funnet ved Republikanernes hovedkvarter.