RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Identifiserte likskjender - fikk ikke kritikk

Sist oppdatert:
Se og Hør avslørte identiteten til hovedmannen bak den den mye omtalte likskjendings-saken i Skien. - Det var helt OK, mener PFU.

Mediene kastet seg på saken om de tre ungdommene som brøt seg inn i et likhus i Skien og mishandlet likene. Blant annet ble hodet kappet av et av likene.

Se og Hør valgte å identifisere hovedmannen i den mye omtalte likskjendings-saken og ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) av gjerningsmannens mor. Hun påpekte i klagen at Se og Hør var alene om å bringe navn og bilde, og at bladet dermed påførte de berørte en urimelig tilleggsbelastning.

PFU mener det lå en akseptabel vurdering til grunn da Se og Hør valgte å identifisere hovedmannen i likskjendings-saken i Skien.

Gjerningsmannens mor finner det i sin klage helt uakseptabelt når bladet regner med at Skien er en så liten by at alle uansett ville vite hvem som er skyldig, slik det het i Se og Hørs tilsvar.

Ifølge en pressemelding har PFU forståelse for familiens reaksjon, men mener likevel at hovedvekten må legges på pressens rett til å informere om hvem som har erkjent skyld i alvorlige kriminelle handlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere