Idiotisk moro

Dumskallene Lloyd Christmas (Jim Carrey) og Harry Dunne (Jeff Daniels) legger ut på en farefull og hysterisk morsom ferd gjennom USA.

18.03.04 15:30

Deres plan er å levere tilbake en koffert til en kvinne som satte den fra seg på flyplassen. Det de ikke vet er at kvinnen gjorde det med vilje.

Lloyd jobber som limousin-sjåfør, og en dag får han i oppdrag å kjøre vakre Mary (Lauren Holly) til flyplassen. Han faller pladask for den nydelige og sofistikerte kvinnen, og er overbevist om at han har møtt den store kjærligheten. Når Mary "glemmer" igjen en stresskoffert på flyplassen, ser evneveike Lloyd det som sin selvfølgelige oppgave å bringe den tilbake til henne.

Sløser bort pengene
Lloyd får med seg sin like tomsete kamerat Harry, og sammen legger de ut på en halsbrekkende langtur til skiparadiset Aspen, hvor Mary holder til. Kompisene er pinlig lite klar over at de har dumpet rett inn i en skummel kidnappingssak, og at hardbarkede kriminelle følger hakk i hæl.

Vel fremme i Aspen oppdager de imidlertid at kofferten er full av penger. I og med at deres eget budsjett begynner å bli mer enn stramt, bestemmer de seg for å låne noen sedler - bare for å overleve. Det blir starten på en vill handlerunde.

Kidnappingssak
Altfor sent innser Harry og Lloyd at koffertens innhold egentlig er løsepenger for Marys kidnappede ektemann. De overveldes av dårlig samvittighet - og Lloyd av kjærlighetssorg - men de vil gjerne hjelpe Mary i hennes fortvilte situasjon. Det er ikke så lett, for selv om de nådeløse kidnapperne ikke er av de smarteste, er de i det minste lurere enn Lloyd og Harry.

"Dum og dummere" ble en enorm kinosuksess verden over, og spilte inn over 125 millioner dollar bare i USA.

På TV 2 søndag 21. mars 2004 kl. 22.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.