RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idol i Stavanger

I jakten på Norges nye popidol har turen nå kommet til Stavanger. 1600 håpefulle fra hele vestlandet hadde meldt seg til den nye auditionbyen.

Stavanger er ny auditionby i år. For at den nye Idol-runden ikke skulle bli en blåkopi av den forrige, ønsket Idol-redaksjonen å få inn en ny by. Med å velge Stavanger håpet man å dekke sørlandet og vestlandet bedre enn i fjor.

Stavanger hadde sin rocke-bølge på starten av 80-tallet med Stavangerensemblet, Mods og Asfalt. I senere tid er det vel nok å nevne navn som The September When, Morten Abel og The Getaway People.

Hele 1600 håpefulle meldte seg til Stavanger-audition, og køen utenfor Rainbow Hotell Maritim var rekordlang. Noen av deltakerne overbeviste voldsomt, mens de fleste måtte reise hjem med en knust drøm i bagasjen. Reaksjonene er mange, og programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing får dem alle sammen.

Prøver igjen
Rogalands-jentene Stina Eia og Adele Erichsen var begge blant de 50 siste i fjorårets Idol-konkurranse. De mener begge de har mer å fare med.

- Jeg kan jo ikke gi opp selv om jeg ikke kom helt til topps forrige gang, smiler Adele.

17-åringen fra Stavanger har endret taktikken noe siden sist.

- Under forrige Idol-runde fikk jeg ikke vist meg selv fram ordentlig. Jeg skulle ha sluppet meg mer løs, og jeg skulle ha sunget eget materiale. Jeg tror også at jeg tok det litt for alvorlig - denne gangen er det bare gøy, forteller hun.

Stina er enig. - Jeg valgte også feil sist. Nå skal jeg bruke anledningen til å slappe av og ha det gøy. Idol er en gyllen anledning til å vise seg fram når man kommer fra et lite sted som Sokndal, sier 24-åringen.

Tøffere konkurranse
Med 7000 påmeldte deltakere, over dobbelt så mange som i fjor, er konkurransen naturlig nok langt tøffere i år. Så det at de to jentene gikk videre i fjor, er absolutt ingen garanti for at de klarer det igjen i år. Hva juryen synes, om dem og om andre, kan du se i "Idol" på TV 2 fredag.

I "Idol" onsdag får du se klipp fra auditionrunden i Oslo, mens Trondheim står får tur neste fredag.

Se "Idol" på TV 2 fredag 30. januar 2004 kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere