RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idol søker programledere

Sist oppdatert:
Nye programledere, dommere og inspirasjon for utlandet blir tatt i bruk til Idol 2007. Hvem ønsker du å se i Idol?

(SIDE2): Onsdag meldte VG at Jan Fredrik Karlsen trolig gjør comeback som Idol-dommer.

LES: Karlsen trolig tilbake i Idol

Uten Kloppen
Når femte runde av sangkonkurransen sparkes i gang blir det også med nye programledere da Solveig Kloppen og Kåre Magnus Bergh ikke ønsker å fortsette.

Hvem som får Idol-jobben er ennå ikke bestemt.

- Vi har flere på blokken og snakket med noen, men ingenting er satt, sier Bjarne Laastad, presseansvarlig for Idol til side2.

- Vi er tidlig inne i en prosess som gjelder innholdsbiten, valg av programledere, dommere også videre, fortsetter han.

Si din mening: Hvem vil du se som programledere og dommere i Idol?

Blir det slemmere?
Han forteller at de har sett på en del av det som er gjort med Idol i utlandet. Det gir muligheter til variasjon og til å tenke på ting de ønsker å fremheve.

«American Idol» kjennetegnes for eksempel ved at de har mye fokus på show, nesten like mye som ved sangprestasjoner. Deltagerne er også eldre. Årets «American Idol»- vinner heter Taylor Hicks og er 29 år.

I tillegg er dommerne i USA-konseptet kjent for å slenge med leppa. Den mye omtalte Idol-dommeren Simon Cowell er blitt kalt både frekk og ond. Men om det vil bli høyere aldersgrense eller om den femte runden i Norge vil ha et slemmere preg, er usikkert, mener Laastad.

- Det er vanskelig å si om det vil bli slemmere, det har aldri vært et poeng og kommer ikke til å være det heller. Men om man blir tydeligere avhenger av personene i juryen.

- Idol 07 vil bli Idol slik vi kjenner det fra før, men det er viktig for oss å fornye oss litt, i den grad det er mulig i originalkonseptet som vi har kjøpt rettigheter til. Men det vil bli litt nytt, sier Laastad.

Finale på vinteren
Auditionrundene starter til høsten, derfor blir finalen mest sannsynlig satt til desember til neste år. Tidligere år har finalen funnet sted rundt mai.

TIDLIGERE VINNERE AV IDOL:
2006: Aleksander Denstad With

2005: Jorun Stiansen

2004: Kjartan Salvesen

2003: Kurt Nilsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere