Gå til sidens hovedinnhold

Idrettshall i Tromsø kollapset

Den splitter nye Hamnahallen ga etter for snø på taket.

Den nye idrettshallen i Hamna i Tromsø ga lørdag kveld etter for trykket av store snømengder på taket. Deler av takkonstruksjonen kollapset, skriver Nordlys .

Den såkalte kaldhallen, en relativt lett og uisolert konstruksjon, har bueformet tak belagt med en duk som normalt ikke skal samle opp snø. Årsaken til at dette likevel har skjedd, kan være at hallen, som sto ferdig like før jul, ennå ikke er tatt i bruk. Derfor er det heller ingen oppvarming som under vanlig drift vil sørge for at snø på taket smelter og sklir av.

Barn hørte brak

Det var lekende barn i området som ved 22-tiden lørdag kveld hørte et brak fra hallen og så at taket var i ferd med å synke inn. Voksne ble varslet, og mannskaper fra politi, brannvesen og halleier Tromsø kommune rykket ut.

Også leder av Hamna IL, Tommy Samuelsberg, tok turen til hallen for å sjekke forholdene.

- Det kan se ut som om stålkonstruksjonen har gitt etter der de er festet til bakken. Noen har muligens gjort en dårlig jobb, sier Samuelsberg, som også påpeker den uheldige kombinasjonen av stort snøfall og ingen oppvarming av hallen.

Var klart for kunstgress

- Meningen har vært å legge ut kunstgress i hallen nå i januar. Nå får vi se hva som skjer, sier Samuelsberg.

Politiet i Tromsø undersøkte ved 23-tiden lørdag kveld hallen sammen med folk fra kommunen og entreprenøren, Kåre Isaksen, som har satt den opp. Det ble da besluttet å avvente videre undersøkelser og tiltak til søndag, idet man ikke anså noen fare for at hele hallen skal rase sammen.