*Nettavisen* Nyheter.

Idrettshallen ble pusset opp - men de feilet på én viktig ting

Oppmerkingen i Hamarøyhallen må to meter nærmere klatreveggen for å få tilfredsstilt merkeplanen for flerbrukshaller på 40 meter. Foto: Øyvind A. Olsen (Avisa Nordland)

Er blitt ubrukelig for lagidrett.

30.10.14 14:22

Hamarøyhallen fikk ny oppmerking i november i fjor. Nå krever idrettslaget at jobben gjøre på nytt, skriver Avisa Nordland.

Den nye oppmerkingen har ført til at Hamarøy Innebandy ikke får spille hjemmekamper i egen hall. Spilleflaten har blitt redusert fra 40 til 38 meter, noe Hamarøy IL har reagert kraftig på.

Nå krever idrettslaget ny oppmerking i hallen.

– Den nye oppmerkingen er ikke foretatt i henhold til veilederen og merkeplanen for flerbrukshaller, sier Torfinn Høivaag, daglig leder i Hamarøy IL.

Økte utgifter
Det var tak- og sportsdekkeleverandøren Elverum Takservice som foretok oppmerkingen. Høivaag viser til at Hamarøy kommune hadde en klar bestilling i tråd med veilederen for flerbrukshaller.

– Kommunen ble imidlertid veiledet til å tro at det måtte en annen oppmerking til på grunn av avstanden til klatreveggen med tilhørende sikkerhetsnett. Idrettslaget ble aldri kontaktet om dette, og vi ble innledningsvis avvist da vi påpekte manglene for snart ett år siden, sier Høivaag.

Avslag på dispensasjon
I et brev til Hamarøy kommune fra fylkeskommunen 5. september i år konkluderes det blant annet med at det ikke finnes grunnlag for, eller pålegg om å endre den opprinnelige merkeplanen. Dette skjedde etter at det først hadde vært befaring i hallen.

– Vi har redusert flate for trening og spill av fotball, og kan ikke lenger spiller seriekamper i innebandy. Vi har fått avslag på søknad om dispensasjon og må spille alle kamper på bortebane, noe som gir økte utgifter og reduserte inntekter for gruppa, forteller Høivaag.

– Ønsker å løse

Elverum Takservice synes det er synd at idrettslaget ikke er fornøyde med oppmerkingen. Firmaet sier de hadde tett kontakt med kommunen under hele prosessen i fjor, og ønsker å få til en rask løsning i saken.

– Vi ønsker ikke noe annet enn å få en ordentlig løsning på dette. Vi har prøvd å komme i kontakt med kommunen, men har ikke fått noe respons, sier Jan Hornsletten, administrerende direktør i Elverum Takservice.

Verken Hamarøy kommune eller firmaet selv ønsker å gi en dypere kommentar i media. Begge parter ønsker derimot å få saken ut av verden så fort som mulig.

– Vi har et ønske om å utbedre hallen. Vi vil veldig gjerne komme til en ordentlig løsning på dette, og det gjør vi ved å være i dialog med idrettslaget og firmaet, sier Hilde Fredheim, leder for kultur og næring i Hamarøy kommune.

Kommunen har via sin advokat sendt brev til firmaet med krav om utbedring.

Les flere saker i Avisa Nordland


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag