RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettslag solgte smuglervarer

Store mengder godteri og brus ble smuglet inn fra Tyskland og solgt i klubbhus-kiosken til Frøya IL.

(iBergen.no) Det er Sydvesten som avslører hvordan idrettslaget ulovlig har importert og videresolgt utenlandsk godteri.

Ikke godkjent importør
Etter tips fra en mistenksom kiosk-kunde, rykket Mattilsynet ut til kiosken i Frøyahuset 14.desember i fjor. Under inspeksjonen ble det avdekket et ulovlig parti på 4000 bokser brus og flere kilo godteri som var ment for salg i kiosken.

Varene ble innført fra Tyskland, men aldri klarert i tollen. Godteri-razziaen førte til sterk kritikk fra Mattilsynet, som påpekte at Frøya IL ikke har importgodkjenning.

«Idrettslaget Frøya har ikke importørgodkjenning, og Mattilsynet ser alvorlig på at det ulovlig er innført og omsatt overnevnte næringsmidler. Denne aktiviteten må opphøre umiddelbart. Dersom det igjen skjer overtredelser av regelverket vil Mattilsynet forfølge saken med sterkere virkemiddelbruk, og politianmeldelse vil da være aktuelt.» skriver seksjonssjef Aslaug Sandvin i et brev til idrettslaget.

- Ville tjene penger
Men Sandvin mistenker ikke at problemet vil gjenta seg.

- Nei, det tviler jeg på. Jeg tror det hele skyldes uvitenhet i forhold til regelverket, sier hun til iBergen.no.

- Etter at vi ble gjort oppmerksomme på at dette skulle innrapporteres, så har vi gitt beskjed til Tollvesenet hva vi har innført, og vi skal selvfølgelig betale de avgiftene vi må. Dette ble gjort i beste mening for å forsøke å tjene noen kroner, men vi visste ikke bedre, sier Rune Løseth i Frøya til Sydvesten.

Også Tollvesenet skal ha oppsøkt klubbhuset etter godteri-fadesen. For store mengder import av utenlandske fødevarer skal importøren betale både grunnavgift og miljøavgift i tillegg til moms. Ifølge Sydvesten skal Frøya ikke ha betalt noen av avgiftene. Nå venter en saftig regning fra Tollvesenet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere