*Nettavisen* Nyheter.

Idrettsleder siktet for voldtekter

Oslo (NTB): En tidligere baskettrener er siktet for å ha voldtatt flere kvinner han har trent. Han er også siktet for å ha utnyttet sin stilling som trener.

Mannen i 30-åra har vært tilknyttet en rekke idrettsklubber på Østlandet, både som spiller og trener, og har vært en profil i det norske basketballmiljøet, skriver VG.

Mannen har erkjent seksuell omgang med sju kvinner som alle har status som fornærmet i saken. Han har vært trener for fem av kvinnene han er siktet for å ha voldtatt.

Ifølge klubblederen førte samarbeidsproblemer til at klubben i 2009 avsluttet samarbeidet med den voldtektssiktede mannen. Det hadde da gått rykter, og ledelsen i klubben hadde mistanker om at det hadde skjedd ting som ikke er forenlig med trenerjobben.

Politiet har etterforsket saken siden mars, da den første av de sju kvinnene anmeldte ham for voldtekt. Da han ble pågrepet og fremstilt for fengsling i november i fjor, hadde til sammen fem kvinner anmeldt ham for voldtekt, skriver avisa. I løpet av den første fengslingsperioden, anmeldte ytterligere to kvinner mannen for voldtekt.

Like før jul ble mannen varetektsfengslet for fire nye uker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag