RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Idrettsprofil mistet lappen

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Anders Aukland (40) ble tatt i å kjøre i 144 kilometer i timen i 90-sonen. Nå har skiesset mistet lappen i åtte måneder.

40-åringen har bodd i Hølen i Vestby kommune den siste tiden, men er på flyttefot til Lommedalen i disse dager. Aukland er lei seg over det som skjedde i mai.

Det skriver Vestby Avis.

- Jeg kjørte for fort. Det var kjempedumt av meg. Nå blir det rulleski i noen måneder, sier skiløperen som i Follo tingrett i juli ble dømt til 36 timers samfunnstraff og tap av førerkort i åtte måneder.

- Legger meg flat
Det var 31. mai i år at skiløperen i løpet av kjøreturen fra Hølen til Syvde ble tatt i å kjøre i 144 kilometer i timen i 90-sonen på Strynefjellet. Retten skriver i sin domsavsigelse at overtredelsen ligger i grenseland mellom samfunnsstraff og ubetinget fengselstraff. Retten har til slutt satt seg enig i politiets forslag til straff, 36 timers samfunnstraff, på grunn av omstendighetene rundt kjøringen. Det skal ha vært gode kjørerforhold og lite trafikk ved tidspunktet.

- Jeg legger meg bare helt flat. Det er dumt å kjøre for fort og jeg tar straffen jeg har fått, sier han.

- Får dette noen betydning for skisatsingen din?

- Nei, det gjør det ikke. Ting må bare planlegges og legges mer til rette.

Flytter
Aukland sier til Vestby Avis at fartsdommen ikke spiller inn på valget om å flytte fra kommunen. En av Norges mest profilerte skiløpere flytter nå fra distriktet.

- Nei, det har ikke med det å gjøre. Det gikk så bra i vinter at jeg har lyst å ta noen år til. Det er en totalavgjørelse vi har tatt i forhold til tre unger og at jeg er så mye i Oslo i forbindelse med jobb.

Aukland har både OL- og VM-gull i stafett for Norge og har vunnet Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Marcialonga. I år ble Anders Aukland nummer tre i Vasaloppet. Broren hans, Jørgen, vant.

Les flere saker fra Vestby Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere