*Nettavisen* Nyheter.

Idrettstrener siktet for sju voldtekter

Foto: Thinkstock

Mannen i 30-årene er nå varetektsfengslet mens den omfattende etterforskningen pågår.

02.01.13 13:53

Den omfattende voldtektssaken er under etterforskning og mannen er varetektsfengslet fordi tingretten og lagmannsretten mener det er fare for unndragelsesfare.

Voldtektene skal ha skjedd mellom 2004 og 2011. Kvinnene skal ha vært i midten og slutten av 20-årene da overgrepene skjedde. Flere av dem er tilknyttet basketballmiljøet og kjenner hverandre, men minst en av kvinnene har anmeldt på eget grunnlag uten å ha hatt kontakt med de andre kvinnene.

- Enkelte av dem har ikke vært en del av basketmiljøet, men truffet ham i andre sammenhenger. Flere av kvinnene sliter og har det tøft, de er derfor lettet over å bli trodd og føler at de blir tatt på alvor av politiet, sier advokat Trine Rjukan til VG. Hun er bistandsadvokat for de sju kvinnene.

Mannen var trener i den aktuelle basketballklubben fram til 2009. Da ble trenerforholdet avsluttet på grunn av samarbeidsproblemer. Klubben hadde på det tidspunktet mistanker om at det hadde skjedd ting som ikke var forsvarlig i sammenheng med trenerrollen, skriver VG .

- Vi fikk vite om saken gjennom mediene i høst. Vi er en stor og sammensveiset gjeng som gjør mye morsomt sammen og kjenner hverandre godt, så denne saken sårer veldig, sier av lederne i klubben til VG.

Mannen har erkjent seksuell omgang med kvinnene, men avviser at det har vært snakk om voldtekt. Hans advokat Johnny Veum vurderer å anke fengslingskjennelsen til Høyesterett.

- Vi bestrider at det er fengslingsgrunnlag og mener at det ikke er noen unndragelsesfare. Vi vurderer å anke avgjørelsen videre til Høyesterett, for dette er et fengslingsgrunnlag som fort kan bli stående i lang tid fremover, sier han til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag