RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IEA: - For lite OPEC-kapasitet til å erstatte Irak (Ny)

Sist oppdatert:
Det internasjonale energibyrået IEA melder om kraftig økning i produksjonen i februar. Den ledige kapasiteten i OPEC er nå mindre enn det som eventuelt kan falle bort ved en krig i Irak
Korrigert. IEA sendte første ut en månedsrapport fra mars i fjor.

I mars-rapporten til IEA meldes det at verdens oljeproduksjon økte med 1,96 millioner fat i februar. OPEC økte produksjonen med 1,5 millioner fat.

Økningen kommer på toppen av tallene en måned tidligere, da produksjonen økte med 1,19 millioner fat til 77,58 millioner.

Det anslås at OPEC hadde en ekstrakapasitet på 1,7 millioner fat ved utgangen av februar, og kan falle til under 1 million tidlig i mars, noe som er mindre enn det mulige bortfallet fra Irak.

Anslaget for etterspørsel for hele 2003 holdes uendret på 78,01 millioner fat pr. dag i snitt. Svak etterspørsel i Europa i januar motvirkes av sterk økning i Asia og Nord-Amerika.

Oljelagrene i OECD falt med 44 millioner fat i januar, på toppen av et fall på 41 millioner i desember. Nivået er nå 211 millioner fat lavere enn for ett år siden.

IEA organiserer landene på forbrukssiden av oljemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere