*Nettavisen* Nyheter.

IEA advarer Algerie om følgene av gisseldrama

Paris (NTB-AFP): Gisseldramaet ved Statoil-anlegget i Algerie er en trussel mot energisektoren i landet, advarer Det internasjonale energibyrået (IEA).

- Bortføringen og drapene på utenlandske oljearbeidere ved gassfeltet i In Aménas kaster truende skyer over utvinningen i energisektoren i Algerie, mener IEA.

- Produksjonen ved feltet er nå nedstengt, noe som innebærer rundt 50.000 fat våtgass om dagen, konstaterer energibyrået videre.

Hendelsen i OPEC-landet Algerie kommer på toppen av den usikkerhet og politiske risiko som fra før rår i Syria, Iran, Irak og Venezuela og bidrar til økt press på det internasjonale oljemarkedet, advarer IEA.

Algerie produserer nærmere 1,9 millioner fat olje om dagen, nesten like mye som Norge, og er også verdens åttende største produsent av naturgass og den tredje største gassleverandøren til europeiske land.

Olje- og gassektoren i landet finansierer rundt 60 prosent av statsbudsjettet i Algerie, utgjør nærmere 40 prosent av landets bruttonasjonalprodukt og sørger for 97 prosent av eksportinntektene, viser tall fra IEA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.