RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IEA endrer ikke oljeprognoser

Sist oppdatert:
Det internasjonale energibyrået IEA har valgt å holde sine etterspørselsprognoser for olje uendret i den seneste månedsrapporten, men ser muligheter for økte etterspørsel i vinter
IEA venter fortsatt en gjennomsnittlig etterspørsel etter olje i år på 78,4 millioner fat pr. dag, noe som er på linje med anslagene i de siste månedlige rapportene.

I septemberrapporten, som er offentliggjort i dag, holdes også anslaget for 2004 uendret. IEA forventer en økning i etterspørselen neste år på 1 million fat pr. dag. Det er basert på normalt vær, men høye naturgasspriser og stramt marked for vannkraft i OECD-områdene kan gi økt etterspørsel ved en kald vinter på den nordlige halvkule, mener IEA.

Oljeproduksjonen lå i august på 79,69 millioner fat pr. dag, opp 0,8 millioner fat fra juli. Økning er likt fordelt på OPEC og produsentene utenfor kartellet. OPEC-10 s produksjon ligger fortsatt på linje med produksjonskvoten på 24,5 millioner fat pr. dag, mens Iraks produksjon økte.

Oljelagrene i OECD-området økte med en million fat til 2.552 millioner fat ved utgangen av måneden. Det er omkring 79,5 millioner fat under samme periode i fjor. Dekning fremover tilsvarer 53 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere