RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IEA holder på tidligere prognoser

Sist oppdatert:
Det internasjonale energibyrået IEA har i dagens månedsraport i grove trekke holdt på syn fra forrige rapport. De gjør mindre endringer mellom tredje og fjerde kvartal
Summen av de mindre endringene er at IEA opprettholder sin prognose om en økning i oljeetterspørselen globalt på 1,8 millioner fat pr. dag i år til 84,3 millioner fat pr. dag i snitt.

For de neste kvartalene ser IEA nå en etterspørsel på 83 millioner fat pr. dag i inneværende kvartal, opp 300.000 fat fra forrige prognose, men senker samtidig første kvartal tilsvarende. Prognosen for tredje kvartal heves med 100.000 fat pr. dag til 83,8 millioner fat, mens fjerde kvartal forvente som i april-rapporten å havne på 86,1 millioner fat.

Npr det gjelder det såkalte Call-on-OPEC, behovet for OPEC-olje, så er også ingen større endringer å trekke frem. Estimatene ligger på 27,7 millioner, 27,8 millioner og 29,2 millioner fat for årets tre siste kvartaler.

Den kraftig lageroppbyggingen som har skjedd de par siste månedene har ført til at OECD-lagrene nå dekker 53 dagers forbruk ifølge IEA, en økning på en dag. Det amerikanske energidepartementets rapport som kom i går kveld, innholdt ikke en tilsvarende endring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere