RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IEA kutter i oljeetterspørselen

Sist oppdatert:
Det internasjonale energibyrået IEA har nedjustert etterspørselsestimatet for olje i 2003 med 90.000 fat pr. dag. Oljeproduksjonen falt med 1,4 millioner fat pr. dag i april
Det går frem av IEAs mai-rapport.

Ifølge IEA forventes det nå en etterspørsel etter olje i 2003 på 77,9 millioner fat pr. dag, ned fra det forrige estimatet på 78 millioner fat pr. dag. Det er SARS som er årsaken til kuttet, som er basert på at det kun vil ha negative effekter i andre kvartal.

Oljeproduksjonen falt med 1,4 millioner fat pr. dag i april, hvorav Irak utgjorde 1,27 millioner fat. OPEC økte produksjonen svakt, mens non-opec-produksjon falt.

Oljelagrene i OECD-området fortsatte å falle i mars, og var ved utgangen av måneden på 2.338 millioner fat, mot 2.392 millioner i slutten av februar. Lagrene er nå hele 260 millioner fat under fjoråret, og substansielt under femårs snittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere