RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

If politianmelder TV-program for sykkeltyveri

Espen Skoland, informasjonsdirektør i TV Norge, mener «Insider» er viktig journalistikk, og at det var en vanskelig avveining å ta da de valgte å dokumentere sykkeltyveri. - Vi har fått innpass i et svært lukket miljø. Det er pressens samfunnsoppdrag å avsløre hvordan slike miljøer opererer, sier Skoland.
Espen Skoland, informasjonsdirektør i TV Norge, mener «Insider» er viktig journalistikk, og at det var en vanskelig avveining å ta da de valgte å dokumentere sykkeltyveri. - Vi har fått innpass i et svært lukket miljø. Det er pressens samfunnsoppdrag å avsløre hvordan slike miljøer opererer, sier Skoland. Foto: Foto: TV Norge
Sist oppdatert:
Forsikringsselskapet If politianmelder programmet Insider på TVNorge-kanalen Max for medvirkning til sykkeltyveri.

Oslo (NTB): If reagerer kraftig på at alvorlig kriminalitet blir forsøkt gjort om til TV-underholdning.

I et nylig sendt program ble det blant annet vist hvordan en If-kundes sykkel ble stjålet, på kundens egen private eiendom.

- Vi går til anmeldelse fordi en av våre kunders sykler er borte, samtidig som det er vist på TV hvordan den ble borte. Hverdagskriminalitet må etterforskes, og her har politiet verdens beste beviser, sier Morten Thorsrud, konserndirektør hos If.

- Vi er opptatt av at folk skal føle seg trygge i egne hjem. Når dette alvorlige samfunnsproblemet blir gjort om til TV-underholdning, har det gått for langt, sier Thorsrud.

TV Norge mener programmet er viktig journalistikk.

- Dette var en vanskelig avveining, men vi har fått innpass i et miljø som er svært lukket. Og dette var den eneste måten vi kunne avdekke hvordan dette miljøet opererer på. Vi mener det er viktig – det er pressens samfunnsoppdrag å avsløre hvordan slike miljøer opererer, sier informasjonsdirektør Espen Skoland til TV 2.

Tall fra forsikringsbransjen viser at det ble stjålet 11.205 sykler i fjor, en økning på nesten 7 prosent fra året før. Erstatningene kom opp i 58 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere