RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IGE kjøres på svensk gullfunn

Oslo Børs Børsen
Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)
International Gold Exploration gikk som en kule på Oslo Børs onsdag formiddag.

Det er rapporteringen av økte gullfunn ved Solbergsgruven i Sverige som er årsaken til oppturen. Ved 10-tiden var IGE-aksjen opp mer enn 15 prosent på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Det er IGEs datterselskap IGE Nordic Ab som er 45 prosent medeier i gruvelisensen hvor det når er gjort en kraftig oppjustering i mulige gullreserver. Partner og operatør for lisensen er gruveselskapet Wiking Mineral.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Wiking har gjennomført åtte kjerneboringer på i nærheten av Solbergsgruven som ligger i Gladhammar utenfor Västervik i Nord-Sverige. Gullmienralisering som nå er vadekket sammenholdt med tidligere boreresultater viser ifølge analyser et potensial på 150.000-200.000 tonn malm med en snittgehalt på 5-7 gram gull per tonn.

Mineraliseringen er nå sporet i en lengde på 80 meter og med en bredde på 20 meter, samt indikasjoner ned til 65 meters dyp. Wiking opplyser ifølge IGE at det er store muligheter for at funnet kan være enda dypere og ha enda høyere gehalter.

To av borehullene skal ha påtruffet seksjoner med en gehalt på over 60 gram per tonn.

Opprinnelig hadde IGE Nordic en eierandel på 50 prosent i lisensen, men siden Wiking har finansiert leteaktiviteten er eierandelen nå senket til 45 prosent,

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere