RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IGE selger Björkdalsgruvan(Ny)

Sist oppdatert:
Britiske MinMet benytter en opsjon på å overta resten av Björkdalsgruvan fra gullselskapet IGE, med oppgjør i aksjer. Minmet-aksjen har steget i London på meldingen
Nytt: Oppdatert med kursutvikling Minmet

Minmet betaler 188 millioner aksjer i MinMet, tilsvarende 21,5 prosent av utestående aksjer. MinMet eier nå hele Björkdalsgruvan.

Av disse har IGE allerede mottatt 18,8 millioner aksjer i betaling for opsjonen, og får nå utstedt de resterende aksjene.

Avtalen om dette ble inngått i februar.

Sluttkursen på MinMet fredag var 6,32 pence. Det betyr at 188 millioner aksjer tilsvarer 156 millioner svenske kroner. I morges er Minmet omstt på kurs 6,45 pence i London, gir en verdi på 143 millioner norske kroner på IGEs eierandel.


- Tranaksjonen er en milepæl for IGE, og vis er at den positive utviklingen for Björkdalsgruvan AB som har pågått siden gjenoppstarten i år 2001 kommer til å fortsette under MinMets ledelse og med ansatt personell, sier adm. direktør Thomas Cederborg i IGE i en melding.

Det påpekes at IGEs styrkede finansielle stilling gir ressurser til utvikling av andre engasjementer.

IGE regner ikke med at dette utløser skatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere