RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IGE vil dele ut verdiene

Sist oppdatert:
Styret i gruveselskapet International Gold Exploration vurderer nå en utdeling av deres største aksjeposisjoner til sine aksjonærer
Ifølge kvartalsrapproten sitter gruveselskapet IGE med aksjer for 75 millioner svenske kroner i britiske MinMet og svenske Lappland Gold Miners. Disse vil styret nå vurdere om skal deles ut til selskapets aksjonærer.

Styret mener at det er aksjonærene i IGE som bør bestemme den videre disponeringen av de to aksjepostene.

IGE har liten egen drift etter å ha solgt ut store deler av sine prosjekter til MinMet og Lappland. Selskapet ser på en rekke nye prosjekter spesielt i Europa, og målet er å ha på plass et eller flere prosjekter i løpet av fjerde kvartal.

Selskapet hadde i tredje kvartal inntekter på 119.000 svenske kroner, mot 400.000 i samme periode i fjor. Det ga et driftsunderskudd på 1,3 millioner kroner, mot 0,5 millioner i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på 1,3 millioner i minus, mot pluss 27,2 millioner i plus si fjor i forbindelse med salget av Bjökdalsgruven til MinMet for 27,8 millioner kroner.

IGE hadde 6,7 millioner kroner i kontanter og bankinnskudd ved utgangen av tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere