RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IGEs Minmet kjøper teknologi

Sist oppdatert:
Det britiske gullselskapet Minmet har kjøpt rettighetene til en ny biokjemisk teknologi for prosessering av gullmalm, sam en foredlingavtale i Romania
Det går frem av en melding fra International Gold Exploration, som eier 21,5 prosent av aksjene i Minmet.

I tillegg til å ha kjøpt den nye prosessen, har Minmet også kjøpt et gullproduserende prosjektanlegg i Romania. Minmet skal gi 3,1 millioner britiske pund, fordelt på 1,44 millioner i cash og 33,2 millioner nye aksjer.

440.000 pund av kontantdelen og aksjene skal betales umiddelbart, mens resten skal gjøres opp ved sluttføring og milepælsoppnåelse for anlegget.

Selger av teknologien og anlegget er European Metals and Minerals
Limited (EMML) hvor professor Michael S. Johnson har en eierandel. Johnson er styremedlem i Minmet, og kjøpt er avhengig av godkjennelse fra aksjonærene i Minmet. Det skal avholdes en ekstraordinær generalforsamling.

Det bakteriebaserte prosessen skal kun gi utvinningskostnader som ligger 70 prosent under tradisjonelle teknikker. Som følge av teknologikjøpet vil Minmet satse på kjøp av rettigheter i gruver og prospekter med malm som egner seg for foredling ved bruk av den nye prosessen.

EMML har inngått en royalty avtale med SC Transgold for prosessering 600.00 tonn malm lokalisert i det nordlige Romania. Royalty-raten vil ligge på 8 til 12 dollar pr. tonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere