RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ignorerer aksjeskeptikerne

Sist oppdatert:
Fondsforvalterne i Storebrand DnB Nor ignorerer aksjeskeptikerne, men mener toppen er nådd på Oslo Børs. Her ser du hva fondsforvalterne mener om finansmarkedene
Fredag var både Storebrand Kapitalforvaltning og DnB NOR Kapitalforvaltning ute med sitt syn på forventningene i utviklingen i finansmarkedene fremover.

Begge de to fondsforvalterne skriver i sine rapporter til fondskundene at de beholder sin overvekt i det globale aksjemarkedet. Dermed ignorerer de en rekke aksjeskeptikere som har krøpet frem den siste tiden.

Venter god vekst

Storebrand Kapitalforvaltning skriver at de opprettholder overvekten i aksjer.

- Etter en noe nølende start på 2005 har stemningen blant markedsaktørene kommet ned på et nivå som gjør at potensialet for oppgang er større. Vi ser ingen klare tegn på at den økonomiske veksten vil spore av og forventer noenlunde god vekst også fremover, skriver Storebrand i rapporten.

Storebrand beholder sin overvektsanbefaling på japanske aksjer, mens det beholdes en nøytralvekt på Europa og Norge. Storebrand har også en undervektsanbefaling av amerikanske aksjer.

- Til tross for at vi har lagt bak oss to sjeldent sterke år i norske aksjer, har spådommene om en topp i norske aksjer blitt gjort til skamme gang på gang. Storebrand Kapitalforvaltning anbefaler fortsatt nøytralvekt i norske aksjer, heter det i rapporten til Storebrand.

Kutter nordisk overvekt

DnB Nor Kapitalforvaltning har en overvektsanbefaling på det globale aksjemarkedet. DnBs forvaltere kutter imidlertid overvekten i nordiske aksjer i februar fra januar.

- Vi mener at det norske aksjemarkedet kan gjøre det godt også denne måneden. Dersom oljeprisen holder seg har Oslo Børs mer å
gå på, men den kraftige oppgangen vi har sett siden 2003 gjør at vi tror mye av potensialet kan være tatt ut på kort sikt. I tillegg har interessen for norske aksjer blant utenlandske investorer dabbet litt av den siste tiden (selv om den tok seg noe opp igjen i januar), noe som kan bremse videre oppgang, skriver DnB Nor Kapitalforvaltning til sine kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere