RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gine Cederkvist klarte ikke å la være å handle.
Gine Cederkvist klarte ikke å la være å handle. (TV3)

Ignorerte gjelda, dro på luksusferie

Sist oppdatert:
Alenemor shoppet på seg en forbruksgjeld på 250.000 på ett år.

(SIDE2:) «Luksusfellen» er tilbake på TV3, og det er tydelig at finanskrisen ikke har fått alle til å stramme inn livreimen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gine Cederkvist (37) er en av dem som rett og slett ikke klarer å slutte å kjøpe ting, selv om økonomien rett og slett ikke strekker til.

Går i underskudd
Hun er alenemor til to barn, og jobber som flyvertinne. Men selv med en ganske solid lønnsutbetaling på over 40.000 kr hver måned, går hun voldsomt i underskudd.

37-åringen har faktisk shoppet på seg en gjeld på hele 250.000 kroner på ett år.

- Det er så lett å tenke at «dette betaler vi bare neste måned», uten at det skjer, og så bare baller det på seg, sier Gine til Side2.

Fikk nye kredittkort
Gine prøvde nemlig å få kontroll over økonomien allerede for et år siden. Den gangen refinansierte hun alle lånene inn i huslånet og klippet i stykker alle kredittkortene og sto igjen med ingen forbruksgjeld.

Men de gode forsettene holdt ikke lenge for tobarnsmoren, som kjapt etterpå skaffet seg nye kredittkort og fortsatte den uendelige handleturen.

Se Gines klesskap
(artikkelen fortsetter nedenfor)

Gine handlet ustanselig på flyplassene hun var innom med jobb, hun er på sin tredje sofa på fire år, kjøpte ny TV på avbetaling og når regningene begynte å virkelig hope seg opp, tok hun med seg barna på luksusferie til Miami med påfølgende cruise til 30.000 kr.

- Det var vel det som fikk alt til å hvelve over, sier hun.

Faktisk var Gine på ferie hele fem ganger i 2008, deriblant på enda et cruise, den gangen i Karibia.

Kan miste huset
- Drømmesituasjonen er jo at jeg kan kjøpe det jeg vil. Når jeg ikke har penger drar jeg kortet og tenker ikke på konsekvensene, innrømmer hun i programmet.

Men nå er situasjonen blitt så seriøs at Gine faktisk kan miste huset og dermed ringte hun ekspertene i «Luksusfellen».

- Jeg fortalte det ikke til noen at jeg skulle være med, unntatt mine nærmeste venner. I begynnelsen var jeg veldig sånn at ingen måtte få vite det, forteller Gine til Side2.

- Men nå, etter at den reklamen har surret og gått, så vet alle det. Det er egentlig en enorm lettelse.

Svartelistet seg selv
En av de tingene Gine gjorde for å klare å holde seg på den smale sti, var å svarteliste seg selv hos de store kredittkortselskapene, og dette er noe hun anbefaler andre i sin situasjon.

- Ja absolutt. Det er altfor lett å få kredittkort nå for tiden og dette er en god måte å sperre seg selv ute på.

Gine tror at kjøpevanene hennes ble grunnlagt da hun fortsatt var gift.

- Den gangen hadde vi jo to gode inntekter, så man merket ikke så mye til det høye forbruket. Og etter at man skiller seg så er det lett å bare fortsette i samme forbruksspor selv om man egentlig ikke har råd.

Sliter mest med maten
Men siden «Luksusfelle»-ekspertene var på besøk i midten av januar, har det gått mye bedre og Gine har holdt seg til budsjettet.

- Det vanskeligste er faktisk å holde matbudsjettet. Jeg er vant til å bare plukke det jeg vil ha med meg i kurven, men nå må jeg virkelig tenke over det og være mer prisbevisst, forteller hun.

Se «Luksusfellen» på TV3 onsdager klokken 20.20

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere