RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IKEA håper å få bygge i kornåker i Vestby

Sist oppdatert:
Vestby (NTB): Møbelgiganten IKEA har fått grønt lys for et nytt varehus i Vestby fra grunneier og kommunen, men fordi det skal bygges i en kornåker kan fylkesmannen og Landbruksdepartementet sette foten ned.

Planen er at 135.000 kvadratmeter med landbruksareal i Vestby skal brukes til varehus og parkeringsplass til 1.000 biler. IKEA sier de vil flytte matjorda til et annet sted.

Men Fylkesmannen i Oslo og Akershus sier nei, og får støtte fra Landbruks- og matdepartementet, skriver Aftenposten.

IKEA har imidlertid ikke gitt opp håpet. Saken er ennå ikke avgjort og skal opp i fylkesutvalget i Akershus fylkeskommune mandag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i IKEA til NTB. Han ønsker ikke å kommentere saken utover at det er gammelt nytt at fylkesmannen har innsigelse mot planen.

IKEA valgte Delijordet i Vestby til sitt nye varehus i Follo-området etter å ha vurdert åtte alternative tomter. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum er soleklar på hva han mener:

- Vi må tørre å tenke lenger enn på kortsiktig gevinst. Jeg er sterkt imot at dette jordbruksarealet skal forsvinne, sier Vedum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere